Качество, скорост,
успеваемост, популярност,
първи места в
Google!

SEO оптимизация

SEO оптимизация
SEO (Search Engine Optimization) е термин, който обхваща голям набор от техники и в основата си значи оптимизиране на уеб сайтове за търсачки, така че те да преминат всички изисквания на търсещите машини и потребителите за стойност, популярност, качество, бързина, технически спецификации и потребителско изживяване.

Seo е наистина един сложен, комплексен и динамичен процес. И за да го обясним съвсем конкретно и разбираемо, ще направим една съпоставка с това, което беше оптимизацията за търсачки преди години, и това, което е сега.

SEO 1.0

Лесно беше със seo услуги да се постигне класиране на сайт по определени думи през 2000-2010 година. Тогава действаше принципът „Колкото повече, толкова по-добре”. Оптимизаторите се опитваха да вземат колкото се може повече линкове към началните страници, независимо от какви източници. Наблягаше се много на ключовите думи и тяхната гъстота (плътност). На колкото повече места фигурираше важната фраза, толкова по-вероятно беше да се постигне желаният резултат. Което, от своя страна водеше до значителни негативи:

 потребителите не получаваха най-добрите резултати от собствените си търсения в търсачката;
 получаваха се странни писания, които понякога граничеха с недопустимото и неразбираемото.

Главният проблем беше, че старите начини за сео се опитваха да оптимизират самия уебсайт, без да се обръща внимание на вътрешните страници и самите потребители. Изначало, почти всичко се правеше по грешен начин.

SEO 2.0

Така наречената нова seo оптимизация е коренно различна. Тук се набляга на потребителя и на това, какво иска той. Важни са ключовите думи, но най-вече темата, добрият потребителски опит, стойността и полезността на съдържанието, и това то да бъде презентирано пред правилната аудитория. Нещата са много по-комплексни, но и много по-правилни. Ако потенциалният потребител харесва дадена интернет страница, приятна му е за окото, оправя се съвсем лесно и интуитивно, навигира бързо и още по-важно – има доверие на съдържанието или услугата, която се предлага, то тогава търсачките също ще я оценят високо. Става дума за Yandex, Bing и най-вече за Google.

Разбира се, ако искаме да сме перфектни, то трябва да се обърне подобаващо внимание и на on-page и on-site оптимизацията. Те също, почти нямат общо с тези от преди години. Там вече има един много добър ред. Всичко е направено така, че да е от помощ за ботовете и най-вече – за потребителите.

С други думи, ако един уеб сайт покрие техническите изисквания на търсещите машини за добре написан код, правилна структура и елементи, бързина, и изискванията на потребителите за така наречения user experience, стойност, качество, полезност и доверие, то това би бил сайт, който преминава успешно през процеса на новата SEO оптимизация.

Има ли нужда вашият сайт от SEO?


Множество изследвания и нашият личен опит доказват, че трафикът от органичните резултати в търсещите машини е най-силно конвертиращият трафик. С други думи, шансът на кликащия върху вашия резултат потенциален клиент да се превърне в реален, е много голям.

Оптимизацията на сайтове за търсачки е една от най-популярните услуги в целия свят. SEO няма точна, фиксирана стойност или обща цена, и не може и да има - всеки проект е различен, браншовете и целите също. SEO е една изключително добра инвестиция, с много висок процент на възвръщаемост. Ето ви още няколко факта:

- Класиралите се на 1-ва страница, при търсене обират над 90% от кликовете на потребителите.

- Източник номер 1 на трафик за сайтове с (предимно текстово) съдържание са първите резултати от SERP-а (страницата с резултатите) на търсачките.

- Сайтове с лоша структура и като цяло неоптимизирана онсайт част, е слабо вероятно да се класират на призовите места.

Какви са предимствата на оптимизирания сайт?


 Правилна структура, добър код, бързина, ползваемост или казано по-разбираемо, сайтът ви ще получи точно тази стабилна основа, от която се нуждае и в която потребителите ще се чувстват добре.

 SEO ще направи така, че вашият онлайн бизнес да започне да се класира в топ резултатите на важните за него ключови думи и фрази, което от своя страна ще доведе до вас главно такива потребители, които се интересуват от бизнеса ви, тоест потенциални клиенти. Много са малко услугите, които така добре могат да таргетират.

 Популяризиране и затвърждаване на вашия бранд. Правилно изготвените и добре изпълнени стратегии за СЕО помагат за това вашата марка да стане популярна и лесно разпознаваема. Хората се доверяват и купуват спокойно само от утвърдени брандове. Това е факт!

 Оптимизацията на сайтове за търсещи машини е комплексна услуга с много дългосрочен ефект. Възможно е това, което е направено, например за една година, после да носи положителен ефект и дивиденти много години напред. SEO получава 90% повече кликове, в сравнение с Pay Per Click кампаниите.

 Смачкване на конкуренцията! Задавали ли сте си въпроса, защо конкурентите ви се справят толкова по-добре от вас? Съвсем простичко е - SEO е точно това, което би могло да ви изстреля на върха или пък не, ако не сте от тези, силно устремени бизнесмени, които се осмеляват да се впуснат в това определящо успеха начинание.

 Получаване на релевантен трафик от хипер връзките. Правилният линк билдинг се характеризира с думите: силни сайтове, релевантност и разнообразие. Тоест, ако успявате да получите натурален и смислово близък линк от силен сайт, който е във вашата ниша, то от там биха могли да дойдат потребители, които може да се заинтересоват от това, което предлагате.

Почти всяка една от причините дотук може да изиграе ролята на катализатор за по-добър процент на конверсия. Шансът вашите посетители да стават реални клиенти и да купуват от вас или да се възползват от вашите услуги нараства драстично.

Запознайте се с малко по-подробна информация по темата, вижте някои от начините чрез които SEO помага на вашия онлайн бизнес, разберете за какво плащате цената на тази услуга, как може да се измери и още много отговори, само тук

Етапи на оптимизационния процес


Всяка една услуга и процес имат дадени етапи през които преминават, за да се изпълнят както трябва и да донесат търсените резултати. Ето какво включва дългосрочната услуга на WebsiteDesign:

1. Пълен SEO одит и анализ на сайта

Той при нас се състои от следните части:
- Достъпност и индексация;
- Структура на сайта (on-site фактори);
- Структура на страниците (on-page фактори)
- Външни условия (off-page фактори);

2. Дефиниране на цели, изготвяне и изпълнение на план (стратегия)

- Въвеждане в ред на всички онсайт и онпейдж фактори.
- Анализ и изготвяне на семантично ядро от правилните ключови думи и фрази.
- Разбработка на стратегия за оптимизация на вашия онлайн проект.
- Съдържание – текстове, стратегия и анализи.
- Маркетинг – използване на всякакви фактори, методи и инструменти, които ще помогнат за популяризирането на вашето съдържание (услуга, продукт) пред целевата ви аудитория.
- Брандинг – онлайн дейности за популяризиране и утвърждаване на вашата марка.
- Социални мрежи – като част от маркетинга и за директна комуникация с клиентите ви.

3. Линк билдинг

Изграждане на правилни и натурални връзки към важните страници в сайта ви, от силни и релевантни източници. Следене и изграждане на богат, силен, правилен и разнообразен линк и анкър профил.

4. Оптимизация по местоположение (Local optimization)

Вече почти навсякъде търсенето през мобилни устройства надвишава това от настолни компютри. Потребителите стават все по-"глезени" и претенциозни. Те искат лесно да намират продукти и услуги, които се намират във физическа близост до тяхното местоположение. Ето това е главната роля на локалната оптимизация. Открийте най-добрите, близо до вас.

5. Експерименти

Те са неминуема част от арсенала на успешната SEO кампания. Така наречените A/B тестове помагат да се намери и достигне максималният потенциал на проекта.

6. Анализи, измервания и мониторинг

Абсолютно задължителни, за да видим как се справяме, движим ли се в правилната посока и какво трябва да оправим, за да достигнем до максимален брой потенциални клиенти.

Изброените етапи от процеса на SEO оптимизация създават един завършен и динамичен кръг, който след като бъде обходен, е добре да се започне отново, от самото начало. Вече въоръжени със солидни данни, които да ни помогнат за още по-добри резултати...

Какво прави seo оптимизаторът


 Изготвя правилна структура и технически спецификации (onpage и onsite оптимизация)
 Изгражда семантично ядро от ключови думи и фрази
 Пише правилни Заглавни и Описателни мета тагове
 Изследва всяка евентуална таргет група
 Изработва и изпълнява маркетингова стратегия за достигане до всяка една таргет група
 Подбира публикации за определени медии
 Увеличаване на видимостта на сайта по различни ключови думи и фрази в търсачките
 Проверка на позициите на ключовите думи
 Обогатяване на страниците на база семантичното ядро 
 Подобряване ползваемостта на сайта и потребителското поведение
 Линк билдинг
 Шпиониране на конкурентите
 Набиране на цитирания на бранда
 Мониторинг за лоши линкове и отстраняването им
 Увеличаване на търсенето по бранд
 Увеличаване на конверсиите
 Стратегия за съдържание
 Оптимизиране на съдържанието
 Тестове и подобрения
 Анализ на резултатите

Има трилиони сайтове, които тънат в безизвестност. Искате ли и вашият да е един от всичките, или желаете бизнесът ви да стане популярен, а сайтът ви да продава непрестанно?

Изстреляйте вашия бизнес в небесата - с нашите SEO услуги! Бъдете от малцината, взели правилно решение за оптимизиране на вашите сайтове! Пишете ни СЕГА!

Поискай оферта


Доволни ли сте от нашата услуга?
Гласували: 207, рейтинг: 4.5

Някои от нашите клиенти


Адвокатско дружество Пенков, Марков и партньори
Адвокатско дружество Пенков, Марков и партньори
Казина WinBet
Казина WinBet
StroyRent - строителна техника под наем
StroyRent - строителна техника под наем
Avtora - новини, събития, забава
Avtora - новини, събития, забава
HotArena - Светски новини
HotArena - Светски новини
Подаръци от Подари с любов
Подаръци от Подари с любов
Epis - полезно информационна медия
Epis - полезно информационна медия
PrettyZone - магазин за красивата жена
PrettyZone - магазин за красивата жена

Други Услуги

Изработка на сайт

Изработка на сайт

Изработване на всякакъв вид уебсайтове за вас и вашия бизнес. Бързи сайтове, нови технологии, собствен cms административен модул. Покриваме изискванията на търсачките и потребителите за качество, значимост, популярност и бързина. Не чакайте - всички са..

Изработване на мобилни приложения за Android и iOS

Изработване на мобилни приложения за Android и iOS

Изработка на мобилни приложения (апликации) за Android (операционната система на google) и iOS (ОС на Apple) - задължително условие за разрастването на вашия бизнес. Ако искате да сте модерни и в крак с времето!

Рекламa в Гугъл и Фейсбук

Рекламa в Гугъл и Фейсбук

Рекламата на вашите продукти и услуги в Гугъл и Фейсбук, е един от най-добрите и резултатни похвати на маркетинговия микс. Рекламирайте сега, не губете време и пропуснати ползи! Възползвайте се от нашите знания и умения!

Възпроизвеждане и озвучаване на текст в аудио формат

Възпроизвеждане и озвучаване на текст в аудио формат

Изчитане на текст в аудио формат, дублаж, уеб войс. Претворяване на идея във въздействащо аудио преживяване, от професионални актьори. Радио, ТВ реклами, конвертиране на текст в уеб сайт в звук, аудио книги, инструкции и други.