Супер дизайн: уебсайт, цветове, шрифтове и качествени изображения

| Публикувана на
super-dizain-uebsait-cvetove-shriftove-i-kachestveni-izobrajeniia
Интернет се оформя все повече в една по-правилна и по-напреднала форма. А един добре построен уеб дизайн ще окаже влияние върху цялостното представяне в мрежата, върху опита и изживяването на посетителите, и видимостта в търсачките. Уеб дизайнът става все по-добре настроен за посетителите и качествената фотография е станала вече толкова широко разпространена, че повечето уеб сайтове имат професионални снимки. Дизайнерите от ntwdesigns ни предоставят някои страхотни съвети, за да подобрите представянето на вашата компания в интернет пространството както и за цялостния он-пейдж опит на вашите потребители.

Съвети за уеб дизайна: цветове, шрифтове и мобилен дизайн


1. Фирмените уеб цветове. Дори и малката цветова сянка внушава някакво чувство. Всеки един бранд носи определена емоция и уеб дизайна до голяма степен трябва да свърши страхотната работа да улови това чувство именно чрез съчетаването на предоставените цветове. Когато един посетител влезе на вашия сайт, цветовете трябва да са уловили същността на изпълнените с живот послания на компанията.

3 основни правила, които да се следват при избора на цветове:

Избягвайте цветове, които са прекалено ярки.
Избягвайте цветове, които са прекалено неясни.
Цветовете трябва да са лесно възприемчиви за човешкото око и цветовата схема трябва да включва 3 безопасни и доказани нюанса в уеб пространството.

Вижте как цветовете ни въздействат.

влиянието на цветовете

2. Практикувайте със съвместима цветова схема. Прилагането на същата цветова схема върху всяка една отделна страница е едно от най-основните правила, които трябва да се срещат при проектиране на дизайна. Това служи в полза на правилната идентичност на марката и за страхотен визуален дизайн.

3. Адаптивни страници. Уеб дизайнът трябва да е риспонсив и това значи, че той трябва да е адаптивен към всички размери на екрани на устройствата, които са налични на пазара. На ден в google има трилион търсения, като по-голяма част от тях са заявени чрез мобилните телефони. Фиксираните оформления на уеб дизайна и някои по-стари готови темплейти не се поддържат за употреба на мобилни устройства, а един отзивчив дизайн ще работи перфектно на всички устройства. Посетителите, които влизат на фирмения сайт чрез мобилните си устройства, ще предпочетат разбира се точно такъв дизайн.

Google наскоро обявиха, че ще класират с приоритет в търсачката първо мобилните версии
, което значи че сайт, който е неудобен за мобилни у-ва, има голям шанс да не се показва на първите страници.

4. Стил на шрифта: 2 групи на шрифтове. Тези две различни групи са изведени от вече добре познатите шрифтове arial и times roman, които и средностатистическите интернет посетители предпочитат да бъдат използвани на сайта. Най-честата употреба на различните групи шрифтове ще е, за да се постави заглавието в една от групите шрифтове, а самият текст в друга група шрифтове. Двете групи трябва да се допълват една друга, но шрифта за заглавието може да е малко по-удебелен от този на текста. Друг чудесен съвет, касаещ дизайна е да се увеличи размера на шрифта на цялата страница (най-вече на таговете и бутоните).

Препоръка: Започнете с увеличаване размера на вашия уеб текст. Колкото по-голям е той, толкова по-добре ще се чете и ще се разбира от посетителите, ползващи мобилни устройства.


5. Адаптивен за мобилни устройства. Един уеб дизайн трябва да бъде лесен за употреба на мобилните устройства. Дизайнът от една страница е идеален пример за това как трябва да изглежда едно чудесно мобилно оформление. Ето защо все повече дизайнери изоставят двойните странични ленти и правят един по-изчистен изглед. Както вече беше споменато по-горе в статията, тъй като вече има толкова много мобилни устройства, които се ползват, наистина ще е срамота да разстроите толкова много потребители. Поставете го в началото на списъка ви с приоритети, а именно – да се уверите, че вашите уеб страници са четими и адаптивни за мобилни устройства.

Качествени фотографии за уеб сайта

качествени изображения

Освен цветовата схема, фотографията също е една важна част от визуалния уеб дизайн. Посетителят на сайта ще прецени качеството му по това колко качествени са фотографиите, които са публикувани, както и по общата визия. Наистина е важно да имате правилните фотографии, които да представят така добре вашата марка и в същото време да носят такова съобщение или чувство на посетителя, сякаш той се е „попаднал” на точната страница, която му е нужна.

Къде да намерите качествени изображения?


1. Creative Commons Search (безплатно). Creative Commons е начин една компания да си набави качествени изображения за своя уебсайт безплатно. CC фотографията има различни под лицензи. Тези под лицензи може да позволят използването на снимка за комерсиални цели с полза, без полза, за некомерсиална употреба и т.н. Внимателно прочетете условията на лиценза, преди да поставите някоя снимка на уебсайта ви.

2. Платени източници (има тонове източници, от които може да избирате). Много фотографски студия предлагат направо снимки на склад, като цената за брой е минимална.

3. Сами да си ги създадете (по-автентично за вашата компания). Създаването на качествени изображения за вашия фирмен уеб сайт може да се окаже нещо лесно и мотивиращо. Може да наемете студио или да снимате сред природата! След като заснемете перфектните кадри, е време да използвате малко фотошоп, за да редактирате и оформите снимките. Ползата от това сами да правите своите фотографии е, че те са си ваши, а това означава, че не могат да бъдат използвани от никой друг, освен в полза на вашия собствен бранд.


Кои са 4-те най-добри формати на снимки, които да се използват онлайн?
JPG - класира се най-добре
PNG - класира се на средно ниво
GIF - класира се под средното ниво
SVG – класира се добре за лога


В заключение, един супер уеб дизайн в съчетание с чудесни изображения може да създаде перфектната комбинация за повишаване на цялостното представяне на вашата идентичност. А едно по-добро представяне на уеб сайта ще доведе до удължаване на времето, което посетителите прекарват на него. По-голяма част от потребителите в мрежата са склонни да преценяват един бизнес по качеството на неговия сайт. Вашият уеб дизайн е отражение на вашата компания във виртуален формат. Използвайте съветите по-горе, за да подобрите вашия настоящ уеб дизайн, за успеха на бизнеса ви.

Автор: www.ntwdesigns.com


Ако Ви харесва статията,
споделете я.