02 Окт.
2018
mihail-slivinskii-ot-yandex-otgovaria-na-populiarni-vaprosi

Всеки ден хората се свързват с екипите за поддръжка на Google и Yandex с различни въпроси, на които те отговарят в различни формати. От Google много рядко дават конкретни отговори как работят алгоритмите им за подредба на резултатите. Яндекс са малко по-открити и влизат в комуникация с клиентите. По-надолу сме превели за вас доста полезна статия от кухнята на търсачките, която в..

04 Септ.
2018
seo-odit-na-sait-nai-podrobnoto-rakovodstvo

Вече десетина година предлагаме SEO услуги и разбира се, извършваме SEO одити. Отдавна исках да обобщя и систематизирам опита на стотици анализирани проекти. Има много материали по темата. Обаче, по-голямата част от ръководствата говорят за одита като механичен тест за много на брой технически параметри. За мен одитът е по-скоро като завладяващо разследване. От техническите трикове..

25 Април
2018
optimizaciia-na-saitove-za-mobilni-ustroistva

1. Мобилна оптимизация Какво е оптимизация за мобилни устройства? Това е практиката за оптимизиране на уеб сайта за потребители на смартфони и таблети. Мобилното SEO включва също така достъп до ресурсите на сайта Ви за паяците ботовете на търсачките. Защо е толкова важно? Накратко: броят мобилни търсения се увеличава екстремно и постоянно. Всъщност, 58 от всички търсения в Google..

19 Април
2018
kak-da-izgradim-uspeshna-reklamna-strategiia-s-onlain-i-oflain-reklama

Много бизнеси смятат, че пускайки реклама в даден канал, това автоматично ще доведе до много потребители. Всъщност една рекламна кампания се прави като се съчетават повече рекламни канали – онлайн и офлайн. Кой канал е най-подходящ за реклама? Няма лесен и еднозначен отговор. Всичко зависи от бизнеса, бранша, целите, конкурентите и таргета. Традиционният рекламен модел е да се рекламира..

15 Февр.
2018
vidove-rezultati-ot-tarseneto-v-google-i-kak-da-se-vazpolzvate-ot-tiah

Спомняте ли си тези дни с Google резултати от старата школа? Каквото и да се пуснеше за търсене, човек получаваше списък от десетина сини линка. Сега, когато пуснете търсене в Google, и особено, ако това е нещо сравнително популярно, имате чувството, че сте станали част от бразилски карнавал, когато погледнете крайните резултати. Визуално удоволствие. Очите ви не могат да решат..

02 Ноември
2017
single-page-saitove-dobri-li-sa-ili-ne-za-seo

Ако сте в SEO или в отдела за програмиране или ако искате да създадете уеб сайт за собствения си бизнес, вероятно сте чували термина сайт от една страница на английски е single-page website. Просто казано, това са сайтове, които се състоят само от една HTML страница и всички необходими секции на сайта се намират на същата тази страница. Както всеки друг уеб сайт, едно-страничните..

31 Авг.
2017
za-kakvo-plashtate-pri-seo-i-kak-se-izmerva

Преди няколко дни разговарях с потенциален клиент по телефона, след като вече му бях изпратил оферта за оптимизация на сайта му. Той ми каза, че в тяхната работа всичко е съвсем ясно - клиента му плаща за да свърши точно и конкретно задание, и ме помоли да му опиша в един имейл, за какво точно ще си даде той парите, в какво аджеба се състои това SEO и как можем да го измерим? Тогава..

09 Авг.
2017
seo-expertite-razkrivat-chast-ot-svoite-tayni

Васил Тошков - Cloxy В момента правя едни експерименти и стигам до извода, че има Google наказание, когато дадена страница премине определен брой редиректи към нея. То важи и на ниво домейни, но реално е реализирано на ниво страници. Имаме два случая последните месеци, при които купуваме домейни с връзки, редиректваме и страницата, към която редиректваме се срива. Различни..